Într-o seară am să mă fac vânt…

201___40x20___MISTY_ALLEY

Leonid Afremov - Misty Alley

 

         Ne întâlnim câteodată pe aleea unui vis, dar îți știu pe de rost fiecare zâmbet și fiecare bătaie de pleoapă. Uneori suntem atât de aproape încât, dacă închid ochii îți simt parfumul îmbrățișând-mă strâns, atât de strâns încât uit să mai respir. De fericire că ești sau de teamă că ai să dispari ușor, ca o adiere, nici nu mai are importanță. Alteori ne așezăm așa îmbrățișați pe o bancă veche și povestim despre noi. Cuvintele se rotesc ciudat în cercuri albastre, la început iute, ca într-o fugă de Bach, apoi tot mai încet, într-un balans abia resimțit, transformându-se în silabe și apoi în sunete mici, ca o respirație de dor rătăcită în întuneric, până când dintr-o dată totul dispare și eu nu mai știu unde ești tu și unde sunt eu.
Dar într-o seară, o să mă fac vânt și am să mă strecor ușor pe geamul tău. Poate ai să mă simți și ai să-mi șoptești încet numele. Eu am să îți mângâi fruntea și am să îți sărut pleoapele grele de somn.  O clipă, am să mă odihnesc la pieptul tău și apoi am să plec, stiind că nu voi mai simți niciodată frigul pe care l-am strâns în mine în toate nopțile în care te-am căutat printre gânduri și nu te-am găsit.
Dincolo de geam, o ploaie rece încă mai plânge tăcut, întrebându-se de ce nu mai zbor. Dar eu sunt departe, pe aleea cu vise, căutând banca aceea veche unde cuvintele se rotesc în cercuri albastre, iar tu mă aștepți printre ele, zâmbind în tăcere.

Reclame

7 gânduri despre „Într-o seară am să mă fac vânt…

   1. Am vrut sa îți comentez la blogurile tale, dar era ceva acolo care nu mi-a dat voie(nu ma încumet sa fac supoziții, spaniola mea tinde spre minus infinit). Întotdeauna vei găsi urechi pentru amintirile tale descrise într-un stil atât de spumos încât, deși la sfârșit simți ca obrajii sunt contorsionati de atâta ras, te uiți în stânga și dreapta, spunând atât, unde sunt restul?
    Dimineața frumoasa, George, fără tantari dacă se poate 😏

    Apreciază

 1. E minunat sa te prefaci în Vânt,
  Facut din dragoste si din Cuvânt.
  Sa sufli pretutindeni pe pamânt,
  Sa te strecori în case si în gând…

  La Multi Ani fericiti, gândurieterne si fierbinti… de dragoste ! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s