Pânza de păianjen

Panza de paianjen
foto – internet

          Merg pe stradă și tresar. O frântură de gând, am crezut că visez și tu ești aievea în fața mea. Dar a fost doar un gând. Zâmbetul tău, ochii tăi, îmi dau câteodată fiori, dar totdeauna sunt pe alt chip decât cel pe care mi-l doresc alături. Unde ești, mă întreb în timp ce îmi așez încet pe față masca fericirii? În jurul meu, tăcerea își râde în pumni. Știe că nimeni nu-mi poate răspunde, nici măcar tu.
Și totuși, îmi amintesc de o vreme în care mergeam alături și sufletul meu valsa printre gândurile tale. Parcă ai fi un fulg de păpădie prins în dansul celor mai frumoși fluturi albaștri, îmi șopteai prinzându-mi stele în priviri, în timp ce mâna ta încerca să-mi silabisească fiecare curbă a corpului meu, făcându-mă să mă simt frumoasă.
Un chip străin îmi zâmbește provocator, dar ceva din ochii mei îl face să-și întoarcă repede privirea, în timp ce zâmbetul îi moare încet pe buze, așa cum, una câte una, se sting și speranțele din0 sufletul meu.
E primăvară, oamenii se întâlnesc și se iubesc, își zâmbesc pe stradă unul altuia, mergând alături fără să se întrebe când și unde li se vor despărți pașii. Mă opresc la o terasă, comand fără să iau în seamă sprânceana arcuită a semn de întrebare a fetei care își notează sârguincios ceva într-un carnețel, și continui să privesc în gol, până când tăcerea din jurul meu e spartă de întrebarea pusă aproape șoptit, vă servesc acum sau așteptați să vină …nu, nu vine nimeni… răspund și eu tot șoptit, oare pe cine deranjăm, mă întreb privind terasa aproape goală la ora aceea, și continui în gând, acum nu mai e nimeni care să vină. Abia când în fața mea fata așează cu grijă două cești cu cafea, înțeleg mirarea oglindită fără voie pe fața ei și-i zâmbesc la rândul meu. Aștept să plece și închid ochii, dorind ca pentru o altă frântură de gând să mă simt ca și cum tu și eu, vorbim nimicuri în timp ce cafeaua își împrăștie aroma în jurul nostru.
Dincolo de pleoape, o lacrimă se mai zbate încă, prinsă în pânza de păianjen a amintirii tale.

 

Reclame

17 gânduri despre „Pânza de păianjen

  1. Minunat ! Doamne câta profunzime, reflecta aceste gândurideoclipa de iubire feminina ! O postare care trece dincolo de perceptia simturilor primare transpunând Sufletul în dimensiuni atemporale.
    O noapte sublima !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s