Amintiri dintr-un octombrie gri

               

octombrie gri
sursă foto – internet

                 Îmi amintesc de vremea în care visam în culori, incredibil de multe culori și simt cum mă topesc în transparența unei lacrimi, întrebându-mă când și unde voi regăsi magia cu care îmi colorai visele cu un singur zâmbet.
            Uneori îmi arunc ochii pe geamul dincolo de care timpul se scurge liniștit și văd cum jumătate din mine a dispărut. Privesc cu mirare în jur, căutându-mă, chiar dacă știu că nu am să mă găsesc nici în tangoul ce încă îți mai așteaptă pașii undeva lângă șemineul în care focul nu mai arde de mult și nici în cartea din care îmi citeai seara, ca unui copil, povești pentru oameni mari. Dintre paginile ei, mă privește alb scrisoarea prin care ți-ai luat rămas bun. Și brusc îmi amintesc cum de o vreme tăcerea luase locul poveștilor. “Eu nu știu să mă joc cu cuvintele, fă-o tu în locul meu…” îmi șopteai, iar eu, amețită de sărutările tale nu vedeam cum tu priveai tot mai des prin mine sau poate dincolo de mine.
             ” Așa a fost să fie… Să te mai caut? “ m-ai întrebat, așteptându-mi răspunsul fără să înțelegi ipocrizia prin care mă obligai să aleg în locul tău. Cred că asta m-a oprit să îți alerg în brațe, să te rog să rămâi. Sau poate încercarea disperată de a ține la un loc inima mea spartă brusc în bucăți.
             Cuvinte nespuse pluteau între mine și tine, frunze ale unui octombrie devenit dintr-o dată gri. Într-un târziu te-am simțit întorcându-te spre ușa. “Tu știi ce mult te-am iubit…. ce mult te iubesc…” ai mai șoptit plecând și eu nu am înțeles dacă iar mă întrebi sau doar ți-o spui ție, să nu auzi țipătul mut al ușii căzut peste tăcerea mea.
            În urma ta, zilele au continuat să vină și să plece, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Doar eu știu că jumătate din mine mai aleargă încă, iubindu-te, cautându-te, în timp ce eu aștept cuminte să te găsească pentru a putea fi întreagă, pentru a putea visa iar în culori.

Reclame

10 gânduri despre „Amintiri dintr-un octombrie gri

  1. Frumos, profund, trist si dureros. O evocare perfecta, sublima a pierderii jumatatii din întreg.
    Speranta este relativismul asteptarilor, credinta este împlinirea visului iar iubirea este visul împlinit.
    Sa ai pace si liniste în Suflet si gândurile eternei iubiri !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s