O zi ca oricare alta

           o zi ca oricare alta

 – Ție îți este vreodată dor?-te-am întrebat dintr-o dată, privindu-te pe deasupra aburilor de cafea ce își împrăștiau aroma între noi.
Ți-am simțit privirea îndreptată spre mine, și m-am întrebat dacă nu cumva, întrebarea mea s-a așternut peste paginile ziarului pe care îl răsfoiai de minute bune, captându-ți pentru o clipă atenția.
– Ce înseamnă dor? – mirată, vocea ta m-a învăluit, ieșind parcă din ungherele ascunse ale inimii mele,  și din nou privirea ta, îndreptată spre mine, trecând prin mine fără să se oprească, știind că sunt acolo, prezență constantă, zâmbind, ascultând, iubind.
– De cine să-mi fie dor? – m-ai întrebat din nou cu o vocea mirată și ușor agasată de întrebarea care îți răvășise inutil rutina dimineților noastre. Doar sunt aici, lângă tine, mi-ai spus aruncându-mi un zâmbet, așa cum unui copil bosumflat îi dai o bomboană.
– De ce să-mi fie dor? – m-am întrebat din nou, când luminile zilei se stinsesera demult și respirația ta devenea tot mai liniștită pe măsură ce te cuprindea somnul.
Și atunci, ca să uit că mie mi-e dor, (de mine și de tine, dar asta nu ți-am mai spus), am închis ochii și m-am afundat în vis, acolo unde erai tu și liniștea somnului în brațele tale în timp ce îmi șopteai cuvinte pe care nu le mai auzisem de mult.
În zori, doar tăcerea, crudă, adâncă și mai dureroasă decât absența ta, a ramas să-mi șteargă visul meu în culori, în timp ce dincolo de geam, ploaia îmi șoptea trist că a început o nouă zi.

Reclame

2 gânduri despre „O zi ca oricare alta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s