Uneori, iartă-mă inseamnă prea puţin

        Se întâmplă câteodată să regreţi un cuvânt imediat ce l-ai spus. Ţi se răsuceşte în suflet şi arde ca un cuţit înfipt adânc în carnea neputinţei de a-l şterge. Pentru că odată spuse, cuvintele nu mai pot fi luate înapoi. Pot mângâia şi pot ucide la fel de uşor, şi nu le pasă, odată ce au fost eliberate din plasa gândului dacă tu crezi că ai greşit când le-ai dat voie să plece.
Dorite sau nu, cuvintele fac parte din noi şi ne definesc fără să ne dăm seama, pentru că, de cele mai multe ori, oamenii te judecă după ele şi nu după ceea ce eşti în adâncul nevăzut al inimii tale. Şi poate că au dreptate, pentru că, frumoase sau urâte, cuvintele au trecut prin tine şi, fie şi pentru o secundă, înainte de a le da drumul în lume, le-ai gândit. Tu, nu ceilalati. Şi au plecat luând cu ele o parte din tine.
Că le regreţi sau nu, nu mai are importanţă. Te va durea o vreme cuvântul care nu trebuia spus, şi îţi vei aminti multă vreme sprânceana ridicată a mirare a celui care l-a auzit. Poate te va face să pierzi prieteni vechi sau abia câştigaţi( încrederea celor din jur este ceva care nu vine niciodată cu instrucţiuni de folosire, poate de aceea se câştigă greu şi se pierde incredibil de uşor), şi vei fi rănit la rândul tău de cuvinte care nu-ţi aparţin, dar dacă asta te va face să te priveşti mai atent şi să ai grijă să cureţi partea aceea rea din tine(deşi nu e că şi cum am putea să dăm restart eu-lui nostru) o să vină o vreme când cuvintele, spuse sau nu, nu vor mai lasa în urma lor tranşee de tristeţe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s