Țipăt mut

     tipat mut

      Astăzi vreau să fiu tristă, să-mi urle tristețea în tăcerea camerei mele și să o simt răsfrângându-se în ecou, izbită de zidurile existenței mele, să o văd furișându-se prin cotloanele neștiute ale eului meu, încolăcindu-se ca o liană de un gând sau de un cuvânt pierdut printre lacrimi.
Știu că dacă aș vrea, aș putea să o alung, dar astăzi vreau să fiu tristă. Și poate și mâine și încă o zi, în timp ce voi sta ascunsă de mine însămi după perdeaua cenușie a ploii ce nu se mai termină. Am să mă prefac că nu văd chipurile mirate ale celor din jur și nu le simt teama născută în priviri, si noi, noi cui să ne plângem, unde să ne aruncăm ca pe o haină veche neîmplinirile și așteptările rostogolite pe crucea zilelor ce ne-a fost dat să o purtăm dacă și tu ești tristă?
Aud cum bat pe la geamuri, cum încearcă pe la ușile închise cu grijă, înnebuniți de teamă că uite, Golgota e tot mai aproape și eu nu sunt acolo să le iau zâmbind povara, până vor vedea deschizându-se larg cărarea căutată care să-i ducă acolo unde totul are culoare.
Dar astăzi vreau să fiu tristă. Am obosit și nu mai am zâmbete de schimb. Le-am curățat puțin și le-am pus la uscat și fără ele nu pot ieși din mine. Ghemuită, primesc cu resemnare reproșurile lor  mute, acum ți-ai găsit să fii tristă?,  fără să înțeleg de ce totuși, o parte din mine vrea să zărească mâna care, îndepărtând încet, să nu mă sperie, faldurile tristeții, va deschide larg fereastra  arătându-mi cum,  dincolo de tristețea mea, sau poate chemat de ea, s-a înălțat râzând spre soare, curcubeul.

Reclame

2 gânduri despre „Țipăt mut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s